Blog Natasja

Ik ben Natasja Veldman (52) en ik heb een bijzondere dochter, genaamd Mirre (17).
Mirre is geboren met microcefalie, een aandoening van het centrale zenuwstelsel waarbij de hersenen zich
niet volledig ontwikkelen en de schedel te klein blijft. Het is een prachtig en mooi meisje,
maar wél een meisje met beperkingen. Ik schrijf geregeld een blog over haar wat wij meemaken en
hoe zij zich ontwikkelt in haar wereld.

Natasja en Mirre - Blog: 2020, een spannend jaar vol met veranderingen of niet?

vrijdag 28 februari 2020
Natasja en Mirre - Blog: 2020, een spannend jaar vol met veranderingen of niet?

Op 3 juni wordt Mirre 18 jaar en hoe leuk dat ook is, er komen ook zaken bij die ik toch minder leuk vind. Het begint met, hoe verder als ze 18 jaar is.....? Want ze moet helaas van haar geliefde Lotusbloem af, omdat ze 18 wordt, dit is zo ontzettend stom en ja tegelijk ook goed hoor voor haar.

Ze is officieel volwassen! Super leuk maar dan moet je eigenlijk zelf alles regelen, ehhhhh dat kan ze helemaal niet? Dus dat betekent dat haar papa en ik alles moeten regelen, dus officieel curatorschap moeten aanvragen via de rechter. De stukken zijn inmiddels ingediend, de griffiekosten betaald en dan is het afwachten geblazen tot we naar de rechter toe kunnen. Vind dat toch wel een dingetje.

En ja ook haar DigiD, bankzaken, zorgkosten enz. allemaal regelen, er komt gewoon een hoop bij kijken, dat geeft toch wat stress en gedoe. Natuurlijk ben ik een supermama en kan ik dit allemaal ;-), maar het is vooral de neus op de feiten, dat onze lieve Mirre, anders is dan anders. Gelukkig heeft Mirre hier totaal geen last van, die 'freubelt' en geniet lekker door op school met haar vriendjes daar en super begeleiding, zoals boodschappen doen en lekkere dingen maken.
Of 'De was doen' (lees ophalen) met juf Karin/Inge/Madeline, liedjes zingen met Esther, logopedie 'kletsen/praten' met Kristy, geregeld op vrijdag zwemmen met stagiaire, super trouwens, wat een feestje.

En thuis lekker met mij (boodschappen doen, vindt ze heel leuk, rugby bij haar grote broer kijken enz. als het doorgaat of weer toe laat) of met haar papa leuke dingen doen, zoals zwemmen en naar 'de kerk', vindt ze heel gezellig. Dit is in de Anna kerk want daar drinkt papa bier en zij eet lekker kaas of frietjes ;-) of gewoonweg op de iPad lekker filmpjes, Ajax, rugby, liedjes, enz kijken.

Maar de gedachten dat zij weg gaat van de Lotusbloem, dat is ook zo super stom! Zo gewend, verknocht aan alles daar. Gekscherend hebben een paar mama's wel eens gezegd, als we toch eens geld zouden hebben. Dan zouden we een groot huis kopen voor onze dan volwassen bijzondere jongens/meisje en dan nemen we de begeleiding gewoon mee, we kopen ze uit ;-)! Zucht.... een droom dat een droom blijft.

Wanneer dit allemaal gaat gebeuren is nog wel een vraagteken, want op haar nieuwe onderkomen, dagopvang moet ook plek gecreëerd worden. Tot die tijd mag Mirre wel waarschijnlijk iets langer blijven op de Lotusbloem want haar nieuwe onderkomen qua dagopvang moet nog uitbreiden, er is nog geen plek. Klinkt gek maar de doorstroming gaat langzaam, er moeten eerst mensen weg (heel hard, maar bv ook door overlijden). Maar goed, ik ben ook pragmatisch. Als het zover is, dan ....kom maar op! Wij kunnen dat! Maar spannend is het wel!

Nou, dit was het weer voor deze keer, nog genoeg te doen, dus tot volgende keer!

Op naar de lente!

liefs,

Natasja