Blog Natasja

Ik ben Natasja Veldman (52) en ik heb een bijzondere dochter, genaamd Mirre (18).
Mirre is geboren met microcefalie, een aandoening van het centrale zenuwstelsel waarbij de hersenen zich
niet volledig ontwikkelen en de schedel te klein blijft. Het is een prachtig en mooi meisje,
maar wél een meisje met beperkingen. Ik schrijf geregeld een blog over haar wat wij meemaken en
hoe zij zich ontwikkelt in haar wereld.

Natasja en Mirre - Blog: op naar spannende tijden

dinsdag 22 september 2020
Natasja en Mirre - Blog: op naar spannende tijden

Het blije meisje is weer helemaal gelukkig op de dagbesteding. En dan komt het moment dat ook Mirre een keer verkouden is, na lekker weekend snipverkouden (is ze gelukkig niet vaak) maar ja niet fit en ja..... zucht.... testen. En alles valt dan letterlijk stil! Niet naar de dagbesteding, thuisondersteuning afgebeld, werk is plotseling ook weer thuis en dus testen. En dat viel mij dus enorm zwaar.

Ook deze sterke vrouw, brak die maandagochtend, na maanden bikkelen thuis met dit mooie bijzondere meisje tijdens Corona periode, waren we net weer gewend lekker alles weer beetje normaal te doen. En dan valt alles direct stil. Mirre had natuurlijk geen idee, maar ik des te meer. Jemig wat een heftigheid. Gelukkig pakte papa van Mirre dit goed op en ging met haar naar de RAI om te testen, ik moest mijzelf echt even herpakken. En wat wij natuurlijk al dachten, gewoon verkouden. En de volgende dag werd ik ook gebeld, negatief, top! Maar je bent wel gelijk 2 dagen helemaal van de leg en in de war. Wat een ellende en dan is er gelukkig niks aan de hand. Een 2e lockdown of weken thuis, kan ik natuurlijk echt wel maar echt...... nooit meer ajb!!! Die maanden hebben blijkbaar toch teveel effect gehad en dan bedoel ik dit niet positief ook al heb ik er echt alles aan gedaan om dit mooi te maken. Maar de terugslag is heftiger dan verwacht. En een weekje vakantie is lekker maar niet zoals ik had gewild. Wil nog steeds weg, zon, warmte en niks doen, maar 2021 zal het wel worden! Maar goed, woensdag was Mirre weer ook best fit en helemaal gelukkig dat ze weer naar haar vriendjes en de begeleiding mocht en ik ook!! Allebei blij!

Ondertussen ging de zoektocht naar dagbesteding voor 18+ door en ja hoor gevonden!
Na een kijkje bij de nieuwe dagbesteding, een goed en fijn gesprek met de begeleiding daar, gaan we nu plan maken hoe nu verder en wanneer zij daar gaat starten. Super spannend, een nieuwe fase gaan we in. Dat traject zal best pittig worden want Mirre zit al zo lang op de Lotusbloem met vaste begeleiding, dat wordt nog wat, slik.... Maar ook dat kunnen wij natuurlijk 💪!!

Mijn mooie grote meisje is officieel volwassen en tegelijk nog zo klein. Het leven draait niet om rijk zijn, populair of perfect te zijn. Het draait om echt te zijn, je hart te volgen en liefdevol te zijn, dat is zij helemaal 💖

Geniet van het leven, elke dag, ook al is het soms lastig en/of moeilijk en blijf je dierbaren koesteren.

Lieve groet en tot blogs,

Natasja