Missie van Stichting Gwoon Handig

Stichting Gwoon Handig ontzorgt, emancipeert en ondersteunt ouders van een
zorgintensief kind, van 0 tot 18 jaar, in hun zoektocht naar passende zorgoplossingen
en -diensten tbv de ontwikkeling en opvoeding van hun kind.
We willen ouders ontzorgen door zoveel mogelijk zorgondernemers online op één plek in overzichtelijke categorieën samen te brengen op dit platform. Ouders vinden gerichte informatie over relevante producten en diensten, ter ondersteuning van de opvoeding en ontwikkeling van hun kind, voortaan onder één naam: Stichting Gwoon handig. Dat levert een enorme tijdsbesparing en een makkelijk startpunt op naar een product/dienst.

Als ouder van een zorgintensief kind is het heel belangrijk dat je je assertief kunt opstellen. Jij bent immers de stem van je kind. Daarvoor moet je bijna letterlijk en figuurlijk weten wat er allemaal te koop is. Onze website kan hierin op een laagdrempelige manier voorzien en je helpen je eigen kracht te versterken. We proberen een zo uitgebreid mogelijk overzicht te bieden van en informatie te geven over allerlei zorgoplossingen. Hierdoor kun je gerichter vragen stellen bij de behandelaar, docent, therapeut of (revalidatie)arts.

Ons idee werd ook goed ontvangen door de jury van de Zorginnovatieprijs 2020 en heeft Stichting Gwoon Handig toen ook uitgeroepen tot winnaar van de Regionale Zorginnovatieprijs 2020!
Als Stichting ondersteunen we ouders door ze, waar nodig, direct in contact brengen met de zorgondernemers en/of andere ouders die de producten kennen/gebruiken. Daardoor krijgen ze uit de eerste hand informatie. Onze social media speelt daarin ook een belangrijke rol. Via Facebook en Instagram komen we allemaal makkelijk met elkaar in contact. We horen graag jouw verhaal!

met dank aan www.claudiakamergorodski.nl

We zijn er met Stichting Gwoon handig in de eerste plaats voor de ouders en gezinsleden van het zorgintensieve kind. Daarnaast merken we dat de zorg- en onderwijsprofessionals die rondom het zorgintensieve kind staan ons initiatief ook heel erg steunen. Zij vinden het fijn ouders naar Gwoon handig te verwijzen als plek om hun zoektocht naar het handige hulpmiddel of de juiste dienst  te starten.